zondag 1 november 2009

Wat stond er op het menu

We gingen voor het degustatiemenu + bijpassende wijnen (70€ pp).
We pasten voor het huisaperitief, en gingen voor de gewone cava (zonder aardbeien, perzikken en wat was het allemaal). Lekker! Er kwam een amuse bouche bij de cava: een courgettesoepje - een brandade met kabeljauw - en een haple met eend, artichoc en spek. Vers geschoten die eend, want Robin vond er een loden kogel in.
De eerste wijn die op tafel kwam was een witte Stellenbosch, chenin-druif. Echte frisse chenin volgens de kenners onder ons, de temperatuur was ideaal fris.
Ons voorgerecht was een kortgebakken sint jacobsvrucht, met pickels, met een tomaat-basilicum-mousse, en met een tapenade van paddestoelen; bovenop lag er een knapperig sesamkoekje. Vooral de pickels waren erg lekker.
Er kwam nog een tweede witte wijn: Quincy, Loire-streek, sauvignon blanc. Die wijn vonden we niet echt vol.
Dan kwam ons hoofdgerecht ("Griet met curryworst") oftewel Griet gegaard onder een currykorstje, met daarbij een brocolli-puree, en groentjes in het zuur (wat té zuur en té zout).
Het hoofdgerecht - vleesgerecht - was een moeraseend (ook met lood, in die van Steven en Tasja) uit Challans, romige savooikool, zalf van aubergines, sausje van karamel en Madeira. Nina vond dit lekkerder dan de vis, Tasja kreeg het niet meer op en gaf haar eend met lood door aan Steven.
De rode wijn hierbij was ook Frans, Moulin à Vent 2001. Lekker.
En dan nog een gevarieerd bord met dessertjes, op zich allemaal erg lekker, maar een beetje een chaotische combinatie (chocomousse, crème brulée (die al brandend op tafel kwam), panacotta, citroensorbet, chocolade “moelleux”).
We hebben ook veel water gedronken, merk galvanina, nog nooit eerder van gehoord.

Onze scores:
Onthaal = 7
Locatie = 9
Eten = 7 - 8
Wijn = 7
WC = 5 (geur en te weinig wc's)

1 opmerking:

  1. he leuk dat jullie zo'n blog maken papa en mama en ook leuk dat jullie er punten op geven
    lieve groetjes je lieve dochter casje

    BeantwoordenVerwijderen